Campa i Småland

Campingsemestrar är oerhört populära i Sverige och i Småland finns det många alternativ för hela familjen. Vare sig man söker lugn och ro vid en vacker sjö eller en fartfylld semester i campingmiljö så finns här något för alla. Har man ingen egen campingutrustning man kan hyra eller varför inte boka in sig på campinganläggningarnas stugor som är trevliga och komfortabla? Småland har tusentals sjöar, djupa skogar och vackra ängar, små byar, äventyrsparker och sportanläggningar och därför är möjligheterna oändliga här för både den inbitne veterancamparen till den gröne nybörjaren.

Vita Sands Camping

Här kan man campa vid en av Smålands finaste stränder och då man är nära Kalmar kan man kombinera lata dagar vid havet med roliga utflykter till sevärdheter som Kalmar slott, liksom den vackra staden.

Forest & Lake Hideaways

Ett bra alternativ för den verklige naturälskaren. Här man kan bo med eller utan el, i den småländska vildmarken och hundar är också hjärtligt välkomna. Det är platsen för den som vill komma bort från storstadens stress och smuts och få en gedigen naturupplevelse.

KustCamp Gamleby

Detta är en perfekt campingplats om man reser med barn då den är belägen nära Astrid Lindgrens Vimmerby där de små kan uppleva den berömda författarinnans hjältar och miljöer. Man kan också besöka den intilliggande Trollskogen där konstverk av älvor, träd och andra sagofigurer fascinerar besökarna.

High Chaparral Camping

En av de största campingplatserna i Småland är ett enormt område i vilda västern miljö. Här reser man tillbaka i tiden till 1800-talets Amerika och kan gå på underhållande shower, äta på saloon, vaska guld och lära sig att rida i full cowboyutsyrsel.

Lysingbadet

Här kan man njuta av Västerviks skärgård och dess härliga miljö. Anläggningen är femstjärnig och har en roliga vattenrutschkana och möjligheten att hyra jolle för att få uppleva omgivningarna. Det arrangeras olika former av underhållning för både barn och vuxna, som sagostunder och fisketurer.

Leave a Reply