Småländska äventyr

Småland är perfekt för äventyrare i alla åldrar och mycket är centrerat runt den berömda kärleken till djur och natur. Detta är platsen för den entusiastiske friluftsmänniskan och det finns massor av aktiviteter som både roar och undervisar.

Hyra kanot

Småland har ett fantastiskt landskap och att uppleva det från vattnet är magiskt. Vare sig man är erfaren eller nybörjare finns det något för alla och man kan avnjuta allt ifrån självständiga rundor till guidade turer och rena kurser. Den 7 km långa Lagaleden erbjuder en dagsupplevelse genom djupa skogar och öppna fält och innehåller både lugna sjöar och vilda forsar. Vid Lokasjön kan man avnjuta härliga kajakdagar och campa eller hyra stuga om nätterna.

Zipline

Att hänga från en vajer 50 m upp i luften och i rasande fart färdas genom naturen ger en adrenalinkick utan like och det är inte så konstigt att Zipline Äventyr har blivit en av de populäraste besöksplatserna i Småland. Här finns det hisnande vuxenåk som Kamikaze Svarta Banan, en fyra timmar lång tur som sträcker över 2 km, och snällare tandemvarianter för femåringar. Erfarna guider garanterar säkerhet och äventyr utan like.

Isaberg Mountain Resort

En hel äventyrsvärld där man både kan bo eller besöka sommarläger. Här kan man cykla galen mountainbike genom ett otroligt landskap, gå på älgsafari eller gå på äventyrslekplats för de yngre. Tävlingar och underhållning pågår ständigt och på vintern finns här också en stor skidanläggning.

Vandra med pilbåge

Även om det inte är frågan om riktig jakt kan man på Todgebodha 3D bana gå på spännande turer där guiden instruerar i hur man skjuter pilbåge liksom vilka slags djur man jagade en gång i tiden. Man får prova på hur det var att jaga med båge förr och lära sig intressanta detaljer om området.

Örn och sälsafari

Att se på vilda djur som örnar och sälar i sin naturliga miljö är en oförglömlig upplevelse. Under dagsturer med båt får man tillfälle att observera och beundra dessa vackra varelser samtidigt som man får njuta den vackra skärgården.

Leave a Reply